עדשות מגע
- בית
- /
- שירותי החנות
- /
- עדשות מגע
אופטיקה "רואים רחוק" אנו מטפלים בבעיות ומחלות עיניים קשות ומורכבות ועושים כל מאמץ בכדי להעניק למטופל את הראייה הטובה ביותר בהתאם למצבו. המומחיות והניסיון שצברנו עם השנים , ניכרת במידת ההצלחה שלנו בהתאמת עדשות מושלמת לחולי קרטוקונוס ובהתאמת עדשות מולטיפוקל לכל דורש.
טל אריה. Ms.c במדעי האופטומטריה, בוגר PCO, בארה"ב, מומחה בתחום עדשות המגע הטיפוליות עורך בקליניקה בדיקת ראיה מקיפה ומתאים את העדשות בהתאם לצרכי המטופל. בנוסף טל אריה עובד בכל בוקר במחלקת העיניים של בית חולים איכילוב שבתל אביב
קרטוקונוס, המכונה גם ניוון קרנית היא מחלה הגורמת לעיוות בצורת קרנית העין, כך במקום קימור בצורת כיפה, נוצרת צורת חרוט. משמעות עיוות זה של הקרנית היא אסטיגמציה - עיוות של התמונה המתקבלת על ידי העין. לרוב מתחילה המחלה להתפתח בסוף שנות העשרים לחיי האדם ויכולה להמשיך להתפתח עד לראשית העשור הרביעי לחייו. מחלה זו מתפתחת כאשר הקרנית מדקקת, וכתוצאה מכך מקבלת צורה חרוטית במקום צורת הכיפה, דבר הגורם לכך שקרני האור אינן מגיעות בצורה "מדויקת" לרשתית עקב שבירה לקויה של גלי האור. האבחון המדויק של המחלה נעשה בדרך כלל בבדיקה מעמיקה , כגון מיפוי קרנית.
היות שלעתים החולה אינו מבחין בבעיה עד לשלב מתקדם יחסית בהתפתחותה, מומלץ לאנשים בעלי סיכון גנטי גבוה (בעלי קרובי משפחה חולים) לעבור בדיקות תקופתיות.
ברב המקרים ניתן לטפל במחלה זו על ידי שימוש במשקפיים, עדשות מגע או התערבות כירורגית. מחלה זו איננה מובילה לעיוורון מוחלט, אך פוגמת ביכולת הנהיגה, הקריאה וראית הלילה.
למה צריך עדשת מגע
זהו הטיפול המומלץ ביותר עבור קורטוקונוס ויש אומרים כי מעכב את התפתחות המחלה. ברב המקרים הטיפול הוא באמצעות עדשות קשות.
בראשיתה של המחלה, ניתן לעשות שימוש במשקפיים עבור טיפול בה אם האסטיגמציה הנה קלה, אך משהאסטיגמציה מחמירה, לרוב יש לעבור לשימוש בעדשות מגע. העדשות כולאות דמעות במרווח שבינן לבין הקרנית, ובכך יוצרות מעבר של האור בצורה טובה יותר מהמעבר דרך הקרנית החרוטית.
הצורה החרוטית המיוחדת של העדשות דורשת מומחיות ומקצועיות ביצירתן ולעיתים נדרשים מספר שלבי ניסוי וטעיה עד למציאת העדשה המתאימה.
חנות המשקפיים בתל אביב רואים רחוק, המנוהלת על ידי טל אריה אופטומטריסט מומחה, מציעים לכם מגוון בדיקות ושירותים, התקשרו להתייעצות וקביעת תור.